Előfizetői tartalom

Nincs idő a késlekedésre - figyelmeztet a sztárközgazdász

Portfolio
A Pimco egyik vezetője, a korábban az IMF-nél is dolgozó Mohamed El-Erian szerint Amerika nagyon nagy bajba kerülhet, ha ezen a héten nem sikerül közös nevezőre jutni a költségvetési vitában. A guru szerint megegyezés hiányában péntektől már nem tudják kifizetni a minisztériumok és a hivatalok dolgozóit, a kormány pedig megbénulhat. Az adósságplafon emelés körül komoly ellentét alakult ki a politikai vezetők között, az ország a 14 300 milliárd dolláros plafont lassan eléri, ezt követően pedig nem tudna a kormány rövid távú forrásokat szerezni, ami államcsőddel érne fel. A Pimco neves vezetője szerint a politikusoknak meg kell érteniük, hogy a hatalmas adósság miatt az országban reformokra van szükség, és nem elegendő a rövid távú tűzoltás.

Az amerikai Kongresszusban továbbra is tart a költségvetésről szóló vita, és amennyiben nem sikerült közös nevezőt találni, akkor az Obama kormány napokon belül kifogyhat a pénzből, aminek kiszámíthatatlan következményei lennének - véli Mohamed El-Erian, a világ legnagyobb kötvény alapkezelőjének, a Pimconak a vezetője. A Handelsblattnak adott interjújában elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés