Előfizetői tartalom

Online terjeszkedik a holland óriás

Portfolio
Hatalmas átalakulása elé néz a holland pénzügyi szektor, miután többek között megtiltották január elsejétől, hogy a pénzügyi tanácsadók jutalékot kaphassanak az alapkezelőktől a forgalmazott alapok után. Az ING IM úgy próbál előre menekülni, hogy egy online kereskedési platformot indít, ahol közel 70 befektetési alapot lehet megvásárolni. Mivel aktív tanácsadás ehhez az értékesítési csatornához nem társul, 50-70 bázispontos jutalék mellett megvásárolható egy alap. Ha a bevezetés sikeres lesz, akkor több országban is megjelenhetnek hasonló módon - írja a Financial Times.

Hollandiában január elsejétől nagyon szigorú szabályozás lépett életbe a pénzügyi tanácsadóknál, többek között megtiltották, hogy az alapkezelőktől jutalékot kapjanak az általuk értékesített pénzügyi termékek után. Hasonló intézkedést korábban Angliában vezettek be, azzal az indokkal, hogy ezzel a befektetők számára teszik transzparensé a szolgáltatást. Az ügynökök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés