Előfizetői tartalom

Óriási veszély: elkezdték menekíteni a pénzüket a kínaiak

Portfolio
Kínában hatalmas buborék fújódik, érezhetően lassul a gazdaság, a kínaiak pedig menekítik tőkéjüket az országból - mondta a Gloom, Boom & Doom hírlevél szerzője, Marc Faber. Márpedig ha a kínai lufi kidurran, az jelentősen csökkentené nyersanyagárakat, ami komoly negatív hatással lenne Ausztráliára, Afrikára, vagy akár Latin-Amerikára. Ezen országok visszaeső fogyasztása viszont további nyomást helyezne a kínai gazdaságra, egy lefelé irányuló spirált kialakítva - magyarázta a neves befektető a King World News-nak. A kínai buborék emiatt jobban aggasztja, mint az európai helyzet - tette hozzá.

Ha egy piaci buborékot úgy definiálunk, hogy az egy túlzott növekedéssel, és mesterségesen alacsonyan tartott kamatokkal jellemezhető időszak, akkor Kínában hatalmas buborék fújódik. Márpedig az ilyen lufik nem szoktak szép finoman leereszteni, sokkal inkább kidurranni, ami jelenleg sokkal jobban aggaszt, mint az európai helyzet - mondta Marc Faber. A kínai gazdaság súlyos lelassulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés