Előfizetői tartalom

Pioneer: a fejlett piaci részvények a nyerők

Portfolio
Az elmúlt néhány hónapban a befektetők gondolkozásmódját az amerikai jegybank kötvényvásárlási programjának visszavonása és a kínai romló gazdasági kilátások befolyásolták. A feltörekvő piacokon látható esésekkel párhuzamosan a Pioneer Investments is fokozatosan átsúlyozott a fejlett piacok irányába, különösen a részvénypiacot preferálták, azon belül is az amerikai, japán és európai részvényeket. Friss elemzésük szerint a részvénypiacokat felülsúlyozzák, míg a kötvénypiacot alul, az esések miatt viszont már a feltörekvő piacokon is nézelődnek. Attól viszont óva intenek mindenkit, hogy egy kalap alatt kezeljék a feltörekvő piacokat, ugyanis óriásiak a különbséget az országok között. A társaság befektetési igazgatója szerint a kínai lassulás sok mindent megváltoztat, arra kell most fókuszálni, hogy az új helyzetből mely országok, szektorok és vállalatok kerülhetnek ki győztesként.

A korábban, áprilisban kiadott elemzésében a Pioneer Investments befektetési igazgatója azt írta, hogy a válságot követően a világ sokkal instabilabbá vált, a bizonytalansággal együtt kell élnünk még egy ideig, hiszen számos kockázat leselkedik a világgazdaságra, a pénz- és tőkepiacokra. A véleményük akkor az volt, hogy az instabil környezetben a részvényeket a portfóliókon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés