Előfizetői tartalom

Pórul jártak a bennfentesek - maximum 25 évet kaphatnak

Portfolio
Akár 25 évet is kaphat a bennfentes információkat hedge fund menedzsereknek kiszivárogtató ügynök, a Primary Global korábbi alkalmazottja. Az amerikai hatóságok bennfentes kereskedelem elleni hadjárata során a Primary Global szakértői hálózatának több tagját is elítélték már, akik szintén maximum 25 éves börtönbüntetésre számíthatnak. A szakértői hálózat ügynökei alapvetően vállalati informátorokat közvetítettek ki legálisan, ám bizonyíthatóan több esetben is bennfentes információk kiszivárogtatására is sor került.

A tőzsdei vállalatok aktív- és nyugalmazott alkalmazottaiból, menedzsereiből, valamint azok kiközvetítésével foglalkozó ügynökökből felépülő úgynevezett szakértői hálózatok az amerikai befektetési alapok, bankok és hedge fundok elterjedt információ szerző helyei. A hálózatoknál a befektetők fizetségért cserébe telefonos, vagy személyes megbeszélést folytathatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés