Előfizetői tartalom

Roubini figyelmeztet: Rossz vége lesz az államkapitalista törekvéseknek

Portfolio
Az argentin kötvénypiacról menekülni kezdtek a külföldi befektetők, miután egy amerikai bíróság döntése miatt az ország akár csőd szélére is kerülhet. A neves amerikai közgazdász, Nouriel Roubini szerint azonban Argentínában sokkal mélyebbek a problémák, különösen a piac ellenes gazdaságpolitika okozhat hosszabb távon komoly károkat.

Az argentin kötvénypiacról menekülni kezdtek a külföldi befektetők, miután az amerikai bíróság az Elliot Associates New York-i székhelyű hedge fundnak adott igazat, amely visszautasította a részvételt 2001-ben az argentin adósságok átstrukturálásában és 1,3 milliárd dollárt követelt korábbi tartozásaiért. Az argentinoknak december 15-ig meg kell fizetnie az összeget,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés