Előfizetői tartalom

Soros György kiakadt, nekimegy a nagybanknak

Portfolio
A Soros Györgyöt is sorai között tudó befektetői csoport beperelte a BNY Mellont, mert az argentin csőd kapcsán nem fizettek nekik több mint 200 millió eurós összeget az átstrukturálásra váró kötvények után. Véleményük szerint az euróban denominált kötvényekre az angol jog vonatkozik és nem az amerikai, így nem is lehet figyelembe venni az amerikai bíróság kifizetést tiltó határozatát. A bank viszont megalapozatlannak tartja a vádakat, és kiáll a döntése mellett - írja a The Telegraph.

Az argentin csőd körüli jogi kalamajka folytatódik, a különböző befektetői csoportok nem törődnek bele, hogy a követelésüknek nem tesznek eleget. Emlékezetes, hónapokkal ezelőtt Argentína már a BNY Mellon banknál 539 millió dollárt elhelyezett, hogy meghatározott kötvényei csoportokat kifizessenek belőle, azonban egy amerikai kerületi bíróság arra utasította a bankot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés