Előfizetői tartalom

Soros távozása riadalmat keltett

Portfolio
Több pletyka is szárnyra kapott Soros György távozása kapcsán, azonban elemzők szerint nem kell az ördögöt a falra festeni. A magyar származású befektető bizonyította, hogy igenis lehet a fedezeti alapok esetében is kiemelkedő hozamot hozni. Az nyilvánvaló, hogy a jelenlegi környezet nem kedvez az alternatív vagyonkezelési stratégiáknak, azonban vannak olyan menedzserek a piacon, akik versenyképes hozamokat érnek el - írja a Marketwatch. A piacon ennek megfelelően sokkal nagyobb versenyre lehet számítani, az alapkezelők dolga sokkal nehezebb lesz, hiszen a befektetők nem fogják automatikusan megvenni a drága alapokat.

Számtalan pletyka és spekuláció terjedt el Soros György bejelentéséről a múlt héten, miszerint a fedezeti alapját nem tartja fenn más befektetőknek, csak családtagoknak. Egyesek azt mondták, hogy azért tette zárttá Soros az alapját, mert az amerikai jogszabályi feltételek sokat szigorodtak. Mások azt hozták fel érvként, hogy Soros már inkább a társadalmi és politikai oldalra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés