Előfizetői tartalom

Új korszak a kötvénypiacokon? - Előznek a feltörekvő országok

Portfolio
Az elmúlt években komoly változásokon ment keresztül a világ kötvénypiaca. Az európai adósságválság miatt a befektetők ugyanis újraértékelték az egyes országok kockázatait, fundamentálisan pedig a feltörekvő részvényeket kevésbé kockázatosnak minősítették, mint sok fejlett országot, noha a hitelminősítők besorolásai egyelőre ezt még nem tükrözik. Az elmúlt hetekben az indonéz, fülöp-szigeteki, vagy kolumbiai adósságot olcsóbban finanszírozták a befektetők, mint a spanyol, vagy olasz kötvényeket - írja a Wall Street Journal.

Az elmúlt években érdekes változások mentek végbe a világ államkötvénypiacain. Az olyan fejlett országok államadósságát, mint Olaszország, vagy Spanyolország, a befektetők már drágábban hajlandóak csak finanszírozni, mint például Mexikóét, vagy Indonéziáét. Korábban a feltörekvő országok kockázatosabbnak minősültek a fejlettek nyugati országoknál, de az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés