Előfizetői tartalom

Álomösszeget fizetett a guru egy Picasso festményért

Portfolio
Kalandos utat járt meg az utóbbi évtizedekben Picasso egyik leghíresebb festménye, Az Álom című kép, amely a festő fiatal szeretőjét ábrázolja és amiért Steve Cohen hedge fund guru 155 millió dollárt (körülbelül 35 milliárd forintot) fizetett a korábbi tulajdonos Steve Wynn-nek. Utóbbi kaszinómogul 2006-ban már egyszer közel állt ahhoz, hogy értékesítse a képet barátjának Cohen-nek, akkor viszont egy baleset miatt az adásvétel meghiúsult. Akkor Cohen 139 millió dollárt ajánlott a képért. A mostani összeg rekordnak számít, még soha nem fizetett amerikai gyűjtő ekkora összeget egy műalkotásért - írja a New York Times.

Az 1932-ben készült képet 1941-ben értékesítették 7000 dollárért, Victor és Sally Ganz tulajdonában volt egészen halálukig. A Christie's aukciósház 1997 novemberében adta el a képet, akkor óriási rekordnak számító 48,4 millió dollárért az osztrák származású portfólió menedzsernek, Wolfgang Flöttl-nek. Pénzügyi nehézségek miatt viszonylag rövid időn belül, már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés