Előfizetői tartalom

Hamarosan indul a világ első valódi műtárgy tőzsdéje

Portfolio
A műtárgyra egyre szélesebb körben tekintenek már befektetési eszközként, ez pedig oda vezetett, hogy - egyelőre elsősorban Kínában - olyan műtárgy piacok alakultak ki, ahol a műtárgyak részleges tulajdonát képező értékpapírokkal lehet kereskedni. Bár Kínában számos ilyen tőzsde működik, ezek szabályozatlanságából fakadóan számos kockázatot rejtenek. Az első valódi szabályozott műtárgy tőzsde Luxemburgban kezdheti meg működését hamarosan, amint a hatóságok is engedélyezik az indulást - derült ki a Deloitte és az ArtTactic Art&Finance elemzéséből.

Különösen Kínában kezdenek népszerűvé válni az úgynevezett műtárgy tőzsdék. Jelenleg már több mint 30 alig szabályozott műkincspiac működik az ázsiai országban, amelyek nagy része az elmúlt félévben kezdte meg működését (bár a hatósági tisztító hadjárat miatt valószínűleg számuk csökkenni fog). Ezek közül egyes piacokon, mint például a shanghai tőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés