Előfizetői tartalom

1984 óta nem esett ekkorát az ezüst! - 100 dollárt szakadt az arany

Portfolio
Két nap alatt közel 10 dollárt vagyis közel 25 százalékot esett az ezüst árfolyama. A mai nap az ezüst az amerikai idő szerint 17,7 százalékot esett, amire utoljára 1984-ben volt példa. Az ezüst mellett a többi nemesfém, többek között a korábban "biztonságos menedéknek" tartott arany is hatalmasat esett, és már több mint 5 százalékos mínuszban, 1650 dollárnál jár. Az ezüst mélyrepülés azután indult meg, hogy szerdán az amerikai jegybank igen pesszimista kilátásokat fogalmazott meg az amerikai gazdasággal kapcsolatban, ugyanakkor a sokak által várt újabb likviditásbővítő intézkedések elmaradtak.

20:20 Nem csillapodik az eladói nyomás a nemesfémek piacán. Az arany már 5 százalékos mínuszban jár, árfolyama pedig 1650 dollárra csökkent. Ekkorát az arany utoljára 2006 augusztusában, vagyis öt éve esett utoljára. A palládium egyelőre 1,7, míg a platina 4,3 százalékot esett.A legnagyobb zakót az ezüst mutatta, amely már 14,5 százalékot esett, árfolyama jelenleg 30,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés