Előfizetői tartalom

A megáradt Mississippi is segíti az olajár emelkedését

Portfolio
Számos nyersanyaggal kapcsolatos problémát is okoz a rendkívül megáradt Mississippi. Miközben ugyanis a földgáz, a kukorica és a szójabab termelését rontja a hatalmas ár, nehezíti az áruk szállítását is. A megáradt folyó a kapacitások korlátozását okozhatja erőműveknél, és olajfinomítóknál, ami azért is igen fontos, mert ezen a területen található az amerikai finomítói kapacitás 13 százaléka.

Egyes nyersanyagok áremelkedését segíti, hogy a megáradt Mississippi több termény esetében is terméskimaradást okozhat. Az áradásban érintett a földgáz, amelynek kitermelését és szállítását is zavarja az ár, de 100 ezer hektár termőföldet is elárasztott a világ harmadik legnagyobb folyója, miközben New Orleans-t fenyegeti. A veszély víztározók megnyitásával ugyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés