Előfizetői tartalom

Idén több mint 40 százalékkal drágulhat az arany

Portfolio
Idén az arany ára meghaladhatja a 2000 dollárt, és 2038 dolláron tetőzhet, ami több mint 40 százalékos drágulásnak felelne meg - derült ki a Bloomberg felméréséből. A megkérdezettek szerint az arany árfolyama jövőre tovább emelkedhet, és 2268 dolláron tetőzhet. A nemesfém drágulását továbbra is a neki tulajdonított biztonságos menedék szerep segíti, a fejlett országok gazdaságában bekövetkező javulás azonban jelentős korrekcióhoz vezethetne.

A keresleti nyomásnak köszönhetően az arany ára 2000 dollárt is meghaladhatja idén - derül ki a Bloomberg felméréséből. Az arany eddig 25 százalékot emelkedett idén, de ha a 16 megkérdezett által várt 2038 dolláros csúcsot tényleg elérné az arany, az éven belül 43,7 százalékos drágulásnak felelne meg. Eddig az idei és egyben a történelmi csúcsot 1920 dollár jelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés