Előfizetői tartalom

A végleges adat is megérkezett - 100 ezer felett vannak a maradók

Portfolio
Az ONYF legfrissebb, gyakorlatilag végleges adatai szerint 102 019-en tették le a voksukat a pénztárak mellett. Ez a szám minden várakozást felülmúlt, a teljes taglétszámhoz viszonyítva viszont mindössze 3,3 százalék volt a maradási hajlandóság. Vélhetően a magasabb, több millió forintos egyéni számlával rendelkező tagok többségében vannak, tehát a maradó vagyon akár elérheti az 400 milliárd forintot is, vagyis a teljes vagyon 14 százalékát. Nagyon fontos tény a visszalépők számára, hogy a reálhozamot nem fogjuk megkapni heteken belül, vélhetően erre akár fél évet is várni kell. Bővebbet viszont majd csak áprilisban tudhatunk meg, amikor az ütemtervek pénztárakra lebontva ismertek lesznek.

Minden várakozást felülmúlt a maradók tábora, a legfrissebb adatok szerint - ami elérhető az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján is - 102 019-en töltötték ki a maradási nyilatkozatot. Ez a szám gyakorlatilag már véglegesnek nevezhető, a február folyamán ez a szám bővülni nem nagyon fog, annál is inkább, mert ebben a számban már szerepel a külföldön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés