FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Meghúzták a nadrágszíjat a pénztárak - Így is brutális a veszteségük

Portfolio
A drasztikus forinterősödés ellenére a nyugdíjpénztárak 2011 első negyedévét 2 százalékos hozammal zárták, a 64 milliárd forintos eredménynek hála a kezelt vagyon 3,163 milliárd forintra emelkedett - derül ki a felügyelet statisztikáiból. Utoljára láthattunk ilyen kedvező képet, a pénztárak hamarosan átutalják a vagyon nagyobb részét az államnak, miközben a tagjaik nagyobb része is elpárolog. Nincsenek egyszerű helyzetben a pénztárak, a működésüket igaz összehúzták, a kiadásaikat 40 százalékkal csökkentették, azonban a bevételeik eltűnése miatt a tavalyi egész éves veszteség már az első negyedévben realizálódott.

A magánnyugdíjpénztárak 64 milliárd forintos eredményt értek el 2011 első negyedévében, ami vagyonarányosan 2 százalékos teljesítménynek felet meg - derült ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legfrissebb adataiból. A kezelt vagyon március végén a PSZÁF szerint 3,163 milliárd forinton állt, egy negyedév alatt 60 milliárd forinttal nőtt a vagyon. A befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés