Előfizetői tartalom

Milliárdos kárt okoztak a túl magas díjak a pénztártagoknak

Portfolio
A PSZÁF még hónapokkal ezelőtt kötelezett több magánnyugdíjpénztárt is arra, hogy a portfóliójukban szereplő befektetési alapjaik túlságosan magas költségeit szüntessék meg, és a többletköltséget utalják vissza a pénztártagok számlájára. A felügyelet szerint a pénztárak milliárdos kárt okoztak az indokoltnál magasabb díjterheléssel a tagoknak. A határidő május 25-e lett volna, azonban csak egy pénztár teljesítette a kötelességét, míg három pénztár a Napi Gazdaság szerint reménykedik abban, hogy a jogszabályok eltérő értelmezéséből adódó probléma megoldódik.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete négy pénztárnál is megállapította, hogy nem tagok érdekét képviselték a befektetéseknél, amivel milliárdos károkat okoztak az ügyfeleknek - írja a Napi Gazdaság. A felügyelet az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánpénztárnál talált visszaéléseket, amik nem abból következtek, hogy a pénztárak rossz befektetéseket vásároltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés