Előfizetői tartalom

Az eredeti tizedére apadt a nyugdíjvagyon (2.)

Portfolio
A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő alap friss statisztikái már elérhetőek, az ÁKK szerint 2012 decemberének végén az alapban 310 milliárd forint volt, míg egy hónappal ezelőtt még 500 milliárd forintot láthattunk. A közel 200 milliárd forintos csökkenésben közrejátszott a 71 milliárd forintos IMF-hitel visszafizetés, valamint egy 130 milliárd forintos eszközátadás az MNV részére. Mindezzel a nyugdíjvagyon kettévált, 310 milliárd forint maradt az alapnál, míg ezen felül 130 milliárd forint az MNV-hez került át. A piaci teljesítmények jót tettek az alapnak decemberben, viszont ha 2011 májusához viszonyítunk, akkor körülbelül 40 milliárd forint párolgott el.

Az Államadósság Kezelő Központ tegnap délután frissítette a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapra vonatkozó decemberi statisztikákat. A friss adatok alapján december végén az alapban lévő vagyon 309,8 milliárd forint volt, miközben egy hónappal előtte még 501,1 milliárd forintot láthattunk. Ha visszatekintünk, akkor a nyugdíjpénztári visszalépések miatt 2945 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés