Előfizetői tartalom

Egyetlen kiút van Magyarország számára

Portfolio
Tegnap harmadik alkalommal került megrendezésre a Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencia, amelyen a pénzügyi közvetítőrendszer színe-java képviseltette magát. A konferencia fő következtetése az volt, hogy egyelőre csak egy szűk kör képes a magyar társadalomban megtakarítani, azonban idővel a megtakarítással rendelkezők köre is bővülhet. Az alacsony kamatkörnyezet miatt itthon a közeljövőben is folytatódni fog az értékpapírok (állampapírok, befektetési jegyek) térnyerése. A biztonságra törekvés és az ezzel összefüggő rövid befektetési időhorizont viszont nem kedvez a hosszú távú megtakarításoknak, pedig ezen a téren a magánnyugdíjpénztári rendszer államosítása miatt komoly deficit alakult ki. Mindent egybevéve a megtakarítási piac az alacsony gazdasági növekedés ellenére is magas ütemben tud majd növekedni, azonban csak fokozatosan lehet arra számítani, hogy a befektetők elmozdulnak a hosszabb futamidők irányába.

A Takarékossági Világnaphoz kötődően tegnap már sorozatban harmadik alkalommal került megrendezésre a Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencia, a teltházas konferencián a megtakarítási piac legfontosabb tendenciái kerültek fókuszba. A konferencia nyitóelőadását Dr. Dietz Miklós, a McKinsey partnere tartotta, aki elmondta, hogy a megtakarítási piac az összes közül talán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés