Előfizetői tartalom

Közel két éve él-hal a lakosság az alapokért

Portfolio
Májusban újabb rekord dőlt meg, sorozatban 20. hónapja érkezett friss pénz a hazai alapokba, a teljes vagyon már megközelíti az 5070 milliárd forintot. A részletes adatokból viszont kiderült, hogy mégsem olyan fényes a kép, múlt hónapban a tőkebeáramlás csak 15 milliárdot tett ki, miközben a hozamok 34 milliárdot. Több alapkategóriából is nagyobb összeget vontak ki, és az abszolút hozamú alapok népszerűsége is megcsappant.

Sorozatban 20. hónapja emelkedett május folyamán a kezelt vagyon a hazai alapkezelési szektorban, a BAMOSZ statisztikái alapján 5067,2 milliárd forint volt az alapokban, miközben egy éve 4116,1 milliárd forintot láthattunk. Havi alapon 49,2 milliárd forinttal nőtt a vagyon, ami a vagyonra vetítve 1%-os bővülésnek felelt meg. Az új történelmi csúcs bíztató, az viszont már kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés