Előfizetői tartalom

Lecsapnak a tőzsdén kívül kalandozókra

Portfolio
Az elmúlt egy hónapban több visszásságra is fény derült a hatóságok jóvoltából Amerikában, méghozzá azoknál a kereskedési platformoknál (dark pooloknál), amelyeket az alapkezelők is szívesen használnak, hogy megszabaduljanak a tőzsderobotoktól. A Financial Times piaci forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a dark poolok nincsenek veszélyben, a feltárt problémák (befektetők megtévesztése, bizalmas információkkal való visszaélés) miatt viszont több alapkezelő is váltott, sőt egyesek már saját kereskedési rendszer kialakításán fáradoznak. A befektetők a szigorúbb szabályozásig egyet tehetnek, megpróbálják a legjobb szolgáltatókat megtalálni. Ami nem lesz egyszerű, mert nagyon sok a nyitott kérdés.

Az alternatív rendszerekre szegeződik a figyelem A tőzsdén kívüli kereskedési platformokat előszeretettel használják az intézményi befektetők Amerikában és Európában. A becslések szerint Amerikában a teljes piaci forgalom 40%-a nem a tőzsdén bonyolódik le. Európában az alternatív platformok részesedése 10% körül van, de a valós értékek az amerikaihoz közelebb lehetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés