Előfizetői tartalom

Megvan az újabb áldozat - Neves cég vonul ki az országból

Szabics András Zsolt
Szinte teljes titokban szünteti be magyarországi tevékenységét az ING Alapkezelő, amely 2010-ben még 1200 milliárd forintos kezelt vagyonával a harmadik legnagyobb vagyonkezelő volt hazánkban. A külföldi tulajdonos döntése értelmében 2014. június végét követően megszűnik az alapkezelő, információink szerint a feladatokat a biztosító és az ING külföldi vagyonkezelői veszik át. A döntés mögött elsősorban a kedvezőtlen iparági és a bizonytalan jogi környezet áll, többek között a 300 millió forint körüli bankadó. Az esemény nem jár nagyobb hatással az ügyfelekre, egyszerűen arról van szó, hogy más formában kívánja a csoport hazánkban ellátni a vagyonkezelést. A hírek szerint az átalakítás az ING Group globális szerkezetátalakításától teljesen függetlenül zajlik le.

A médiában egészen ezidáig nem lehetett arról hallani, hogy bármi nagyobb horderejű változás készülne az ING Befektetési Alapkezelő háza táján, viszont a társaság honlapján elérhető információk alapján - amit a szolgáltató hivatalosan meg is erősített a Portfolio.hu-nak - június végével beszüntetik a tevékenységet, és a magyar piacról kivonulnak. Mindezzel a hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés