Előfizetői tartalom

Vízkeleti: jöhet a második Széll Kálmán-terv

Portfolio
Még nem mondhatjuk ki biztosan, hogy vége a válságnak, a gazdasági bizonytalanságok pedig megnehezítik az alapkezelők dolgát is. A befektetőknek jelenleg nehéz eladni olyan termékeket, amelyek csak egy eszközkategóriába fektethetnek be, azok a termékek keresettek a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerint, amelyek rugalmasan tudják megválasztani a befektetési stratégiájukat. A magyar piacon jószerivel csak az abszolút hozamú és a tőke és/vagy hozamvédett konstrukciók keresettek, azonban az év második felében a banki betétakciók alábbhagyásával összhangban a befektetési alapok is felértékelődhetnek. Vízkeleti Sándor szerint a kamatkörnyezet csökkentéséhez elengedhetetlen az IMF-fel való megállapodás, a szakember szerint a kormány akár már ezt megelőzően bejelenthet egy második Széll Kálmán-tervet.

A világgazdasági kilábalás gyenge lábakon áll Az év elején látható nagyobb emelkedés a részvénypiacokon már alábbhagyott, az indexek inkább oldalaznak, a legnagyobb kérdés ugyanis továbbra is az, hogy a problémákat csak átmenetileg sikerült orvosolni, vagy tartósan megoldást találtunk a válság támasztotta kihívásokra. Az amerikai és az európai adatok is azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés