Előfizetői tartalom

Zsákolták az alapkezelők az eurókötvényeket

Portfolio
A lakosságnak szánt PEMÁK nagyon népszerű az intézményi befektetők, többek között a hazai alapkezelők körében is, mert az alacsony hozamkörnyezetben vonzó alternatívát kínálnak a papírok. A 2014 első féléves jelentések alapján 30 alapban 167 milliárd forintnyi állomány volt, ami 23%-os részesedésnek felelt meg. A valós szám ennél is magasabb, hiszen több alapkezelőnél sem látható a részletes portfólió - írja a Napi Gazdaság.

Már korábban tudni lehetett, hogy a lakossági állampapírok között a Prémium Euró Magyar Államkötvényeket (PEMÁK) a hazai intézményi befektetői réteg is előszeretettel vásárolja, a legutóbbi ismert adatok alapján a belföldi intézmények súlya 83%-os volt. Az ÁKK közlése szerint 2014 július végén a piacon lévő állomány 2,357 milliárd euró volt, míg tavaly decemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés