Előfizetői tartalom

A dúsgazdagok Szingapúrba viszik át a pénzüket

Portfolio
A leggazdagabb privátbanki ügyfeleknél egészen új folyamat indult el, a top szegmens ugyanis elkezdte a vagyonának egy részét áthelyezni Szingapúrba, egyre többen alapítanak olyan vállalatokat, amelyek egy vagyonos család, vagy személy vagyonának kezelését tudják ellátni. A sokak által ázsiai Svájcának nevezett Szingapúr a válság óta növekvő érdeklődésnek örvend a privátbanki ügyfeleknél, az európai és amerikai vagyonos ügyfelek közül egyre többen nyitnak kint is számlát, vagy alapítanak vagyonkezelésre szakosodott vállalkozást a kedvező szabályozási környezet miatt.

A Reuters gyűjtése szerint több oka is van annak, hogy ázsiai ennyire felértékelődött a vagyonos ügyfelek körében, az egyik fő szempont, hogy a dúsgazdagoknak egyre nagyobb gazdasági kitettsége van Ázsiában, a vállalatok egyre inkább elmozdulnak a feltörekvő piacok felé, és ha valakinek ilyen kitettsége van, akkor a vagyonát helyi szinten is szeretné védelemben tudni. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés