Előfizetői tartalom

A gazdag európaiak menekülő utat keresnek

Portfolio
Éveken belül az előrejelzések szerint Szingapúr lesz a világ legnagyobb vagyonkezelési központja, és nem azért, mert a gazdag európaiak nagyobb arányban mozdulnának el Ázsia irányába. Statisztikák szerint az ázsiai régió adja a növekedés motorját, az európai ügyfelek részesedése az utóbbi években gyakorlatilag stagnált. A jegybank szerint szigorú szabályok vannak az országban is érvényben, ha adózási szempontból nincs minden rendben, akkor nem is érdemes próbálkozni - írja a Financial Times.

Szingapúr tagadhatatlanul az utóbbi években óriási népszerűségnek örvendett, a privátbanki vagyonok átlag feletti növekedést mutattak, azonban nincs arra bizonyíték, hogy ez azzal lenne összefüggésben, hogy az európai vagyonos ügyfelek elkezdtek tömegesen az országba pénzt behozni. Arra lehetett gyanakodni, hogy a szigorúbb adóelkerülés elleni fellépés és a pénzmosás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés