Előfizetői tartalom

Évtizedek óta nem volt ekkora lehetőség Magyarországon

Portfolio
A jelenlegi banki értékesítési csatornáknak kedvező környezetben a Quantis IM alapkezelő nehézséggel találta szembe magát, mert a kezelt vagyon nagyobb része biztosítási termékekhez köthető. Már évekkel ezelőtt döntöttek arról, hogy diverzifikálják a tevékenységüket, ennek eredményeként 2013 közepén felállították a privát vagyonkezelésre fókuszáló leánycégüket, a Quantis Alphát. A különböző belépési limitek mellett vagyonkezelési szolgáltatást nyújtó cég már legalább 2 milliárd forintos vagyont kezel, éves szinten pedig 6-10 milliárd forinttal emelkedhet a vagyon. A kilátások pedig kifejezetten bíztatók, évtizedek óta nem volt akkora momentum az iparágban, mint most. Sárándi Ákos, a Quantis IM vezérigazgatója szerint a világban nagyon jól működő üzleti modell, ha egy független szereplő az alapkezelés mellett privát vagyonkezelési szolgáltatást is nyújt, ezt próbálják itthon is megvalósítani.

Portfolio.hu: A Quantis IM közel két évvel ezelőtt kötött stratégiai megállapodást a liechtensteini LGT Grouppal. Már láthatók az együttműködés eredményei? Sárándi Ákos: Két éve írtunk alá egy szándéknyilatkozatot az LGT Capital Managementtel, a liechtensteini hercegi család saját vagyonkezelőjével arról, hogy tulajdont szerez a Quantis Investment Management-ben 30...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés