Előfizetői tartalom

Kiborult a bili - Végük az offshore paradicsomoknak?

Portfolio
A tegnapi nap folyamán több vezető nemzetközi lap összehangolt lépésre szánta el magát, mert bő egy éves kutatómunka és elemzés eredményei alapján terhelő bizonyítékokat írtak le az újságírók az offshore rendszer működéséről. Az ICIJ szervezet bő egy évvel ezelőtt egy 260 gigabájtnyi adatot tartalmazó merevlemezt kapott meg, amely alapján több ezer offshore cég valós működését fejtették fel. Az ügyfelek 170 országból kerültek ki, a struktúrákat pedig ugyanúgy felhasználták orvosok, milliárdosok, vállalkozók, mint csalók, korrupt hivatalnokok vagy éppen fegyverkereskedők. Az eredmények kiszivárogtatásának az elején tartunk, viszont már most olyan nevek kerültek elő, amelyek a hatóságok figyelmét is felkeltették - derül ki az ICIJ honlapján található összefoglalóból.

Egy merevlemez mindent megváltoztathat A történet felgöngyölítéséhez vissza kell menni az időben, a történet középpontjában egy nemzetközi újságíró szervezet, az ICIJ áll, amelynek olyan oknyomozó riporterek a tagjai a világ számos pontján, akik például a Guardian, a Le Monde, a Washington Post, Süddeutsche Zeitung vagy éppen a BBC kötelékébe tartoznak. A társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés