Előfizetői tartalom

Lopott adatokat vásárolt egy német tartomány

Portfolio
Tavaly ősszel hosszú egyeztetések után végre meg tudott állapodni a német és a svájci kormány, hogy miként oldják meg az elrejtett német vagyonok kifehérítését. A friss szabályozás 2013 elejétől lépne hatályba, viszont az egyik tartomány az egyezségek felrúgva illegális adatokat vásárolt a napokban 3,5 millió euró értékben. Németországban komoly belpolitikai ellentét van a kérdésben, a kormányzó párt azt szeretné, ha az egyezség megvalósulna, hiszen akkor nem kell illegális eszközökhöz folyamodni az adóbevételek behajtásához. Az ellenzék, élükön a szociáldemokratákkal viszont ellenzi a megállapodást, a mostani adathordozó vásárlás is arra utal, hogy nem fogják megszavazni novemberben a törvényt - írja a Der Spiegel International.

A válság kitörése után a német kormány is hajtóvadászatot indított a német adócsalók után, az adóhatóság mindent elkövetett, hogy az adózás alól kibújó ügyfeleket megtalálja. A vagyonosabb németek közül sokan Svájcot, a privátbankolás hazáját választották célpontjuknak, ezért az adóhatóság is erre az országra fókuszálta az erőforrásait. A hatóságok attól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés