Előfizetői tartalom

Új csúcson a hazai befektetési alapok vagyona

Portfolio
Új csúcsra jutott december végére a hazai befektetési alapok vagyona, a növekedés kizárólag a hozamoknak volt köszönhető. Ehhez hozzájárult, hogy viszonylag kedvező körülmények jellemezték a tőkepiacokat decemberben, emelkedtek a részvényindexek, és bizonyos gazdaságpolitikai félelmek ellenére az államkötvényhozamok is mérséklődtek a hónap során, így összességében valamennyi hazai befektetési alapkategória pozitív hozamot tudott elérni. Eközben egy 17 hónapos tendencia tört meg, hiszen 2009 nyara óta tavaly decemberben vontak ki először több pénzt a hazai befektetési alapokból, mint amennyit befektettek. A hazai piacon megfigyelhető volt egy enyhe átrendeződés, hiszen feltételezhetően intézményi befektetők ügyletei miatt jelentős tőke távozott a részvényalapokból a zártkörű alapokba.

Az első téli hónap összességében az optimizmus jegyében telt a nemzetközi tőkepiacokon, a többnyire kedvező makroadatok hozzájárultak ahhoz, hogy a befektetők kissé bizakodóbban tekintsenek a jövőbe, és egészségesebb gazdasági növekedést várjanak. Bár a levegőben érezhető a félelem, a bőséges likviditás és az optimizmus megtámasztotta a piacokat. A legfejlettebb országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés