Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb bajban a Mondragón szövetkezet

Portfolio
A Mondragón Szövetkezeti Vállalat több száz spanyol cégek foglal magában, a nehéz gazdasági környezetben sorra kerülnek veszélybe a vállalatbirodalom tagjai. Két hónapja a magyar vásárlók számára is ismert Fagor került csődbe, miközben most azt jelentették be, hogy Spanyolország legnagyobb áruházlánca, az Eroski adósságát kell átstrukturálni. Intézményi és magánbefektetők is érintettek a tárgyalásokban, a 30 ezer lakossági ügyfél várhatóan 30%-os veszteséget szenved el a kötvénycsere alkalmával, bár a bankokkal való egyeztetések még hónapokig eltarthatnak - írja az El País.

Spanyolország hetedik legnagyobb vállalata, a Mondragón Szövetkezeti Vállalat világszerte 80 ezer embert foglalkoztat, a több száz céget magában foglaló szövetkezet tagjai viszont sorra kerülnek bajba a nehéz gazdasági környezetben. Két hónappal ezelőtt a veszteséges elektromos háztartási eszközöket is gyártó Fagor csődvédelmet kért, miközben a legújabb hírek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés