Előfizetői tartalom

Olcsóbb lakások, egyszerűbb hitelfelvétel?

Portfolio
Jól jár az, aki idén szeretne lakást vásárolni. A növekvő kínálat mellett az idén ugyanis csökkenő árakra számíthatunk a budapesti lakáspiacon. A tavalyi stagnálás után 2006-ra a nominális lakásárak csökkenését prognosztizálják az MNB által megkérdezett hazai pénzintézetek. A bankok ezen kívül - 2005-höz hasonlóan - tovább enyhítik a hitelezési feltételeket. Valóban itt a lakáskánaán?

Csökkenő lakásárak idén. Az előző félévben a bankok 29%-a várt fellendülést a lakásárakban a második félévre a Magyar Nemzeti Bank hitelezési felmérése szerint. Ezzel szemben a bankok utólagos megítélése szerint a nominális lakásárak nem változtak 2005 első hat hónapjához képest. A következő félévre a várakozások pesszimisták, az MNB által megkérdezett pénzintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés