Előfizetői tartalom

Kikosarazták a Pannergyt és a Rábát - Újra BUX tag a Nyomda

Portfolio
Tegnap hozta nyilvánosságra a BÉT, hogy a hazai piacon figyelemmel követett részvényindexek esetében milyen változásokra számíthatunk október elsejétől. Az intézményi befektetők által benchmarkként használt Cetop 20 összetétele nem változik, a BUX indexből azonban távozik a Rába és a PannErgy, helyüket pedig az Állami Nyomda veszi majd át. Számításaink szerint a jelenlegi BUX tagok közül a Rába és a PannErgy mellett az Émász, az Econet és a TVK sem tudta a tagsághoz szükséges 5 kritériumot teljesíteni, miközben a nem BUX-ba tartozó kis és közepes részvények közül az Állami Nyomda egyedülikén tudta hozni a szükséges mennyiségű feltételt. A BUX indexbe való bekerülés a Nyomda piacán az alapkezelők döntésétől függően 0-744 millió forintos többlet keresletet támaszthat, érdemi vételi erő azonban csak optimistább esetben mutatkozhat a papírok piacán.

Hogy változik a BUX?. A BÉT tegnap közzétette az új BUX, BUMIX és Cetop indexek október 1-jétől érvényes kosár összetételét. Ezek szerint a BUX index a minimumnak számító 12 tagból áll majd össze a következők szerint: Állami Nyomda, Econet, EGIS, ÉMÁSZ, FHB, Fotex, Magyar Telekom, MOL, OTP, Richter Gedeon, Synergon, TVK. A BUX-ból a PannErgy és a Rába távoznak, helyükre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés