Előfizetői tartalom

Tőkésíteni? - a nyugdíjreform makroökonómiája (reakció, Németh György)

Portfolio
Banyár József szerint ("az NDC bevezetése, mint taktikai lépés") a nyugdíjreform stratégiai célja a nyugdíjrendszer teljes feltőkésítése kell legyen (csaknem teljes feltőkésítése - írja -, nem egészen világos, miért és mennyi hiányozna a teljességhez, de ez talán nem is lényeges), az NDC bevezetése pedig csupán a stratégiai cél érdekében tett taktikai lépés. A jelzett stratégiai cél eléréséért vívott harc azonban nem a végső, van egy végsőbb harc: a nyugdíjrendszer-tagságra kötelezés megszüntetése. A tőkésítés gondolata nem először kerül elő a portfolio.hu nyugdíj-vitájában; sőt az egyenesen azzal kezdődött, Holtzer Péter vitaindítójának éppen ez volt a lényege (csak míg Banyár érvei biztosításszakmaiak, Holtzeré meglehetősen ideologikusak). Később azonban Holtzer retirált, a hatszerzős tanulmányban (A nyugalom díja), melyhez nevét adta, erről nincs szó. Alighanem ez volt az oka, hogy Banyár klaviatúrát ragadott.

Kapcsolódó cikkünk2006.11.02 09:45 A nyugdíjvita folytatódik - az NDC bevezetése, mint taktikai lépés (Dr. Banyár József)2006.10.16 08:00 Barabás- Bodor- Erdős-Fehér- Hamecz- Holtzer: A nyugalom díja Súlyosan elhibázott. Véleményem nem újdonság. Lassan egy évtizede írok arról, hogy az 1997. évi nyugdíjreform pénzügyi kormányzatunk nyugdíjszakmai és makrogazdasági ismerethiányának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés