Előfizetői tartalom

Újra fenyeget a dollár rém? - Az árfolyamon úszhat el a fél tőzsde

Portfolio
Tavaly szeptember közepén láthattunk utoljára 200-as forint/dollár árfolyamot a bankközi jegyzések alapján. Tegnap 200-201 között kereskedtek a két devizával. A magyar fizetőeszköz izmosodása tehát nemcsak az euróval, hanem a dollárral szemben is mindenképpen külön figyelmet érdemel. A dollárbevételekkel rendelkező exportcégek számára mindez egyre kedvezőtlenebb folyamat. Mint ismeretes korábban a tartósan alacsony forint/dollár árfolyam már több cégnek okozott komoly problémákat. A következő cikkünkben a dollár hatást tekintjük át a tőzsdei cégekre.

Gyengül a dollár. A forint egy éve és idén október elején is a 215-ös szint körül mozgott a zöldhasúval szemben, mostanra tehát mintegy 7%-kal értékelődött fel.A dollár október közepe és november közepe között több mint 3%-ot gyengült az euróval szemben, melyben többek között a november eleji amerikai választásokkal kapcsolatos aggodalmak, illetve az egyre inkább kiárazódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés