Előfizetői tartalom

Calyon: emelkedő célárak, de...

Portfolio
A Calyon legfrisseb havi elemzésében a fémek idei átlagárfolyamára vonatkozó prognózisainak nagy részét felfele módosította, a legnagyobb mértékben a nikkel és az ólom esetén. Az alacsony szinten álló készletek és a szűk kereslet-kínálati viszonyok minden esetben magyarázatul szolgálhatnak az optmizmusban azzal a kiegészítéssel, hogy a jelenlegi szintekről már egyre nagyobb az árfolyamkorrekció lehetősége. Az arany piacán a kedvező fundamentumok az árfolyamok emelkedését generálhatják, azonban annak üteme a korábban vártnál mérsékeltebb lehet.

Árfolyam esés is jöhet egyes fémeknél. A nikkel árfolyama az elmúlt egy hónapban rekormagasságokban járt és 8%-os növekedést könyvelhetett el. A Calyon elemzői szerint pesszimizmusra semmi ok a fém piacán, az alacsony szinten álló készletek és szűk kereslet-kínálati viszonyok támaszt jelentenek az árfolyam számára. A fémre vonatkozó idei átlagos célárukat ennél fogva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés