Előfizetői tartalom

Elemzők a kormány programjáról: "Szép, szép, de nem nagyon hisszük"

Portfolio
A parlamentbe került a közpénzügyi törvénycsomag, ami elvben azt biztosíthatja, hogy a jövőben megússzuk a Bokros- és Gyurcsány-csomaghoz hasonló stabilizációs intézkedéseket - és nem mellesleg elkerüljük a száznapos programhoz hasonló fedezetlen pénzszórást is. Meglátásunk szerint ez fontos program, és könnyen múlhat ezen, hogy lesz-e a következő évtizedekben tisztességes költségvetési politikája - és ebből követezően felzárkózási esélye - Magyarországnak. De vajon mennyire jó a törvénycsomag? És mennyire gondolja komolyan a kormány? A Portfolio.hu által készített piaci felmérés vegyes eredményeket hozott.

Gyenge a hitelesség. Két kérdést tettünk fel a piaci elemzőknek a kormányzat közpénzügyi csomagja kapcsán, mely a költségvetési hiányok (és kiigazítások) újratermelődését hivatott megakadályozni. A program főbb részei: - Adósságszabályból levezetett egyenlegszabály, kétharmados törvényben rögzítve, - fokozatosan felálló Törvényhozási Költségvetési Hivatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés