FONTOS Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében
 
Előfizetői tartalom

Mire fogadtak a nagy játékosok? - ellentmondásos első félév a részvényalapoknál

Portfolio
A hazai részvényalapok tevékenységét 2006 első félévében a májusban tapasztalt fejlődő piaci tőkekivonás határozta meg. Ennek eredményeképpen továbbra is csökkent a hazai részvény kitettség, a kedvezőtlen piaci klíma ellenére ugyanakkor jelentős mennyiségű tőke áramlott az alapokba. Az alapkezelők kedvence még mindig a MOL és az OTP volt, de a gyógyszerpapírokat is vették, a BorsodChem és Démász részvényeket azonban inkább eladták a félév során.

Zuhanás és tőkebeáramlás. A májusi korrekció ellenére is nőttek a részvényalapok A részvényalapok összesített nettó eszközértéke a 2006 eleji 90 milliárd forintos szintről 100 milliárd fölé emelkedett úgy, hogy a félév közepén meghaladta a 110 milliárd forintot is. A második negyedéves csökkenés hátterében a feltörekvő piacokat, és így hazánkat is érintő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés