Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok

2017. október 12. 11:55  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 40 helyett 53,5 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK, a hozamok viszont már nem tudnak tovább csökkenni a jegybank szeptemberi lazítása ellenére sem, kismértékben emelkedtek az átlaghozamok.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvény esetében a meghirdetett 15 milliárd forintos kínálatra 59,8 milliárdos kereslet volt, melyből végül 21 milliárdot el is fogadott az adósságkezelő. A 0,51%-os átlaghozam két bázisponttal haladta meg a két héttel korábbit.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok


Az ötéves papírok esetében a 15 milliárdos kínálatra 51 milliárdnyi ajánlat érkezett, így a maximális összegű ráemeléssel élve 22,5 milliárdot el is fogadtak. Az átlaghozam 1,22% lett, ami 2 bázispontos emelkedést jelentett a legutóbbi aukcióhoz képest, viszont négy bázisponttal alacsonyabb volt a másodpiaci referenciahozamnál.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok


A 15 éves kötvények esetében 10 milliárd forint volt a kitűzött cél, végül 18,1 milliárdos kereslet mellett a tervezett mennyiséget el is fogadták. Az átlaghozam 3,28% lett, ami 3 bázisponttal maradt el a másodpiaci értéktől.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium