A kamatdöntésre nem reagált az euró, minden szem Draghin Percről-percre

2017. szeptember 7. 13:52    
nyomtatás
 
Egész héten a ma délutáni EKB-döntésre vártak a befektetők, melyen végre bejelenthetik az eszközvásárlás leállításának menetét. A nagy esemény előtt csütörtök délelőtt már erősödött az euró a dollárral szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Alig rezdül az euró a döntésre 2017.09.07 13:52

Alig rezdült az euró árfolyama az EKB döntése után, mivel a jegybank nem változtatott az eszközvásárlási program feltételein. Bő fél óra múlva jön Mario Draghi sajtótájékoztatója, az ő szavai dönthetik majd el az irányt. Most 1,1975 körül jár az euró-dollár, ami fél százalékkal magasabb a tegnapi jegyzésnél.

A forint is próbál erősödni 2017.09.07 10:34

A nap első felében a forint 306,1 környékére kapaszkodott vissza az euróval szemben, de még ez is minimális elmozdulást jelentett a szerdai árfolyamhoz képest. A jelek szerint megint az történik,a mit az elmúlt hetekben megszokhattunk: hiába erősödik az euró, a forintot is viszi magával a hangulat, így az euró-forint is lejjebb tud kerülni.

Ezzel párhuzamosan egyébként a dollár-forint jegyzés már majdnem fél százalékkal került lejjebb, most 256 alatt jár megint.

Szép lassan beindul az euró 2017.09.07 10:32

Délelőttre 1,196 közelébe erősödött az euró a dollárral szemben, ez 0,35%-kal volt magasabb a tegnap esti árfolyamnál.

Délután indítja Draghi a tűzijátékot 2017.09.07 08:37

Csütörtök reggel 306,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett szerdához képest. A dollár árfolyama 257 felett állt egy hajszállal, ez szintén minimálsi elmozdulásnak felelt meg.

Délután indítja Draghi a tűzijátékot

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben, a cseh korona pedig minimális elmozdulással kezdett. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,15%-kal gyengült, míg a dél-afrikai rand szintén mérsékelt gyengüléssel kezdett.

A dollár minimális mértékben gyengült csak tovább reggelre, így 1,1923-nál járt az euróval szembeni árfolyam. Magyar idő szerint délután háromnegyed kettőkor érkezik az EKB kamatdöntése, akkor még nem várható érdemi piaci reakció, mivel a kamat valószínűleg nem változik majd. Utána fél háromkor kezdődik Mario Draghi sajtótájékoztatója, melyen a jegybank elnöke bejelentheti az eszközvásárlási program fokozatos leállítását is. Csütörtök reggelre a Bloomberg úgy értesült, hogy a kormányzótanács több lehetséges forgatókönyvet mérlegel a QE-program végét illetően, az azonban nem szerepel a hírügynökség által megismert tervezetben, hogy melyik forgatókönyv támogatottsága a legnagyobb.

Délután indítja Draghi a tűzijátékot

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium