Belehúzott a forint - Már a Fitchben reménykednek a befektetők? Percről-percre

2017. november 10. 18:28    
nyomtatás
 
Az amerikai vállalati adócsökkentések egy évvel való elhalasztásának terve már csütörtökön is gyengítette a dollárt, ami pénteken is folytatódott, így az euró/dollár árfolyam egy fontos technikai szintig kapaszkodott. Közben a forint egyhavi mélyponton, egy erős korlát környékén álldogált egész nap az euróval szemben. Késő este, ha olyan döntést hozna a Fitch a magyar adósminősítés ügyében, akkor a forint akár erőre is kaphatna.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

kapaszkodik a forint 2017.11.10 18:28

Estére kicsit belehúzott a magyar deviza, most 311,75 körül jár, ami 0,1 százalékos erősödést jelent tegnaphoz képest. elképzelhető, hogy a befektetők a késő esti Fitch-döntéstől várják a pozitív fordulatot.

Gyengül a dollár, mélyponton ragadt a forint 2017.11.10 16:39

A délutáni órákban kissé gyengült a dollár az euróval szemben, a jegyzések 1,1650-ről 1,1675-ig emelkedtek, azaz az alábbi grafikonon is berajzolt fontos ellenállási szintig.

Közben a forint reggel gyengült kissé az euróval szemben a reggel már jelzett 312,5-ös szintig (ellenállási, a szűkülő háromszög felső szára), de onnan gyorsan vissza is erősödött. Aztán a nap további részében a 312-es szintnél ragadtak a jegyzések. A dollár/forint kurzus viszont a dollár gyengülése miatt 267,3-ig ereszkedett a bankközi piacon.

Itt az utolsó esély, hogy egy nagy sikerrel zárja az évet Magyarország 2017.11.10 11:50

Akár javíthat is Magyarország "BBB-" adósminősítésének kilátásán a Fitch Ratings péntek este az idei év utolsó felülvizsgálatán. Arra igazából nagyon kevés az esély, hogy most felminősítik az országot - ez óriási meglepetés lenne -, ugyanakkor nem lenne példátlan az elmúlt évek hitelminősítői lépéseit tekintve.

tovább a cikkhez...

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint 2017.11.10 09:12

A jelek szerint mégsem jövőre, hanem csak 2019-ben lépne hatályba az amerikai gazdaságélénkítést is célzó adócsomag, így ez részvénypiaci esést váltott ki tegnap és a fed kevésbé intenzív kamatemelési pályája miatt a dollár is gyengült. Az euróval szemben 1,16 alatti szintekről 1,1650-ig bukott a zöldhasú. Amint láthatjuk, 1,1670 körül egy erősebb ellenállás húzódik, ami megfoghatja a dollár gyengülését.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

A forintnál is találunk fontos technikai szintet az euróval szemben. Amint láthatjuk: a berajzolt szűkülő háromszög felső száráig gyengült a forint (ma reggel 40 filléres gyengüléssel 312,40-ig, ami egyhavi forintmélypont), azaz ez a tartomány első körben megállíthatja a forint gyengülését. Ha 312,6 fölé jutna az árfolyam, akkor jelentősebb tér nyílna meg a forint további gyengülése előtt. Ma késő este jön a Fitch Ratings felőli magyar országminősítés, aminél elképzelhető kilátásjavítás, az pedig akár segítheti is a forintot.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

A régiós devizák euróval szemben teljesítménye kapcsán érdemes kiemelni az utóbbi napokban szenvedő török lírát, amely mellett a dél-afrikai rand és az orosz rubel is gyengélkedik, a többieknél nincsenek nagyobb mozgások.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Budapesti ingatlankörkép (x)

Továbbra is megéri új építésű ingatlanba fektetni. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium