Most kell igazán figyelni a török lírára

2017. november 9. 08:44    
nyomtatás
 
Csendesen indul a nap a devizapiacon csütörtökön, a forint alig rezdül, az euró pedig minimálisan erősödik a dollárral szemben. Az utóbbi napokban a török líra tartogatta a legtöbb izgalmat, az árfolyam most közelít a történelmi csúcshoz, így érdemes lehet figyelni rá.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Csütörtök reggel a forint 312,12-nél járt az euróval szemben, ez csak 0,1 százalékkal magasabb a szerda esti árfolyamnál. Ezzel a forint az utóbbi hetekben kialakult 310-312-es szűk árfolyamsáv felső széléig gyengült mostanra. A dollárral szemben 268,64-nél jártunk, míg a svájci frank 269,18 forintba került.

Most kell igazán figyelni a török lírára


A forint versenytársai sem mozdultak érdemben reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. Varsóban szerdán kamatdöntést tartottak, melyet követően a jegybank egyelőre nem ejtett szót az elsős kamatemelés várható idejéről, pedig az elemzők szerint lassan elkezdhetnek gondolkodni egy 2018-as szigorításon. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimálisan gyengült. Az utóbbi napokban azonban a legnagyobb figyelem ismét a török lírát övezte, mely jelentős kilengéseket produkált az emelkedő infláció és az olvadó reálkamat miatt. Ma reggelre 3,87-ig gyengült a török deviza a dollárral szemben, ami már látótávolságra van a korábbi 3,9 feletti történelmi csúcstól. Az év elején 3,94-ig is felszúrt a dollár-líra jegyzés, de az utóbbi napokban is láttunk 3,9 körüli jegyzést.

Most kell igazán figyelni a török lírára


Az euró 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben reggelre, ezzel ismét 1,16 felett jár a jegyzés. Közben a japán jen 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Most kell igazán figyelni a török lírára


Magyar szempontból ma reggel a friss inflációs adat lesz a legérdekesebb, hiszen a forint is reagálhat rá, majd délelőtt érkezik az Európai Bizottság friss makrogazdasági előrejelzése, melyben szintén a Magyarországra vonatkozó rész lehet számunkra érdekes.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Budapesti ingatlankörkép (x)

Továbbra is megéri új építésű ingatlanba fektetni. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium