Tovább gyengül a forint, hirtelen belevettek a dollárba Percről-percre

2017. szeptember 13. 16:52    
nyomtatás
 
Folytatódott szerdán a forint fokozatos gyengülése, hiszen a reggeli 307 körüli euróval szembeni jegyzések délutánra 308 fölé emelkedtek, ami egyhavi forintmélypontot jelent. A dollárt délután hirtelen elkezdték venni, ahogy az amerikai adócsomagról elkezdtek megjelenni információk. A régiós devizák is gyengülnek picit, közben pedig a magyar piacon a befektetők az MNB jövő keddi MNB döntésére készülnek és ez is gyengítheti a forintot.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

308 felett jár az euró, ugrik a dollár 2017.09.13 16:52

Délután újabb gyengülési hullám érte el a forint piacát, az euróval szembeni jegyzések ennek következtében a 308,30-as szintnél is jártak. Az euró ma délután hirtelen elkezdett esni a dollárral szemben: 1,20-ról 1,19 közelébe, amiben annak lehet szerepe, hogy a délután során elkezdtek információk megjelenni a Donald Trump által már régóta beharangozott amerikai adócsomagról. Ez ugyanis növeli az esélyét annak, hogy érdemi gazdaságélénkítő programot tud megvalósítani az elnök, az pedig Fed-kamatemeléseket von majd maga után. A dollár ugrása miatt a dollár/forint jegyzések már 258,7 körül járnak.

Tovább gyengül a forint, itt a 308-as euró 2017.09.13 11:33

Fokozatosan tovább gyengült ma délelőtt a forint: az euróval szembeni jegyzések mostanra csaknem elérték a 308-as szintet, ami új egyhavi forintmélypontot jelent. Az euró/dollár közben stabilan 1,2000 közelében ragadt, így a dollár/forint jegyzések egyelőre 257 körül járnak a bankközi piacon. A régiós devizáknál is látszik egy kis gyengülés ma, a zlotyt az Európai Bizottsággal kapcsolatos szembenállás is gyengítheti valamelyest (tegnap továbblépett a bírósági reformmal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás a második fázisba).

Kis lépésekkel gyengül a forint 2017.09.13 08:20

Szerda reggel 307,2-nél járt a forint az euróval szemben, ez alig jelentett változást a kedd esti szinthez képest. A dollárral szemben 256,4 körül járt a magyar deviza, ami 0,1 százalékos forinterősödést jelentett.

Kis lépésekkel gyengül a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdett, míg a cseh korona stagnált az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékkal értékelődött fel.

A dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, így 1,1988-nál jár a jegyzés. A hét elején érezhetően erősödött az amerikai deviza, így sikerült fokozatosan eltávolodnia az 1,20-as lélektani határtól. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Kis lépésekkel gyengül a forint

Igazán fontos makroadatok ma sem érkeznek, a befektetők jórészt a holnapi svájci és brit kamatdöntésekre fókuszálhatnak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium