Előfizetői tartalom

Ez lehet az év egyik legnagyobb devizapiaci sztorija, ha bejön a szakértő jóslata

Portfolio
A közelgő Brexit-megállapodásnak, illetve a vártnál kedvezőbben alakuló gazdasági folyamatoknak köszönhetően az ING Bank devizapiaci stratégája szerint a brit font az 1,53-as szinten zárhatja az idei évet az amerikai dollárral szemben - írja a Bloomberg. Ez azt jelentené, hogy a fontnak sikerülne teljesen ledolgoznia azt a veszteséget, amit a 2016. júniusi referendumot követően elszenvedett.

Tavaly mintegy 9%-ot tudott erősödni a font az amerikai dollárral szemben, idén pedig tovább folytathatja menetelését a brit fizetőeszköz Viraj Patel, az ING Bank devizapiaci stratégája szerint. A szakértő úgy véli, hogy a font-dollár kurzus az idei első negyedév végére 1,4-ig kúszhat fel a jelenlegi 1,35 környékéről, év végére pedig visszatérhet a 2016-os Brexit-referendumot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés