Csak az ötéves kötvények eladása okozott gondot

2016. február 4. 12:09    
nyomtatás
 
Az eredetileg tervezett 50 helyett 53 milliárd forint értékben adott el államkötvényeket csütörtökön az ÁKK, ehhez az kellett, hogy a három- és tízéves futamidők esetében felülteljesítsék a tervet, mivel az ötéves papírok nem fogytak úgy, ahogy szerették volna.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A 20 milliárd forint értékben meghirdetett hároméves kötvényekre 37,8 milliárdos keresletet regisztrált az adósságkezelő, amiből 22 milliárdot el is fogadott. Az átlaghozam 1,87 százalék volt, ami 43 bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és hat bázisponttal a szerdai másodpiaci adatnál.

Csak az ötéves kötvények eladása okozott gondot


Az ötéves kötvényekből szintén 20 milliárdot hirdetett meg eladásra az ÁKK, azonban csak 20,8 milliárd forint volt a kereslet, így végül 16 milliárdot fogadtak el. Ennek ellenére a 2,33 százalékos átlaghozam 41 bázisponttal lesz alacsonyabb a két héttel korábbi aukciónál, míg a másodpiaci referenciahozamnál egy bázisponttal lett alacsonyabb.

Csak az ötéves kötvények eladása okozott gondot


A tízéves kötvények aukcióján a meghirdetett 10 milliárdos tételre 25 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, amiből 15 milliárdot elfogadott az ÁKK. A tízéves átlaghozam 3,33 százalék lett, ami 27 bázisponttal alacsonyabb az előző aukció adatánál és három bázisponttal a másodpiaci referenciahozamnál.

Csak az ötéves kötvények eladása okozott gondot

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium