Elkapkodták a magyar kincstárjegyeket

2012. május 2. 11:34  english version   
nyomtatás
 
Két hónapja nem volt ekkora kereslet a 3 hónapos diszkontkincstárjegyekre. A mai aukción háromszoros túljegyzés volt, az átlaghozam 7,14%-ra jött le.


50 milliárd forint összegben hirdetett meg mára D120808 jelű, 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ. Az aukcióra 152 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ami háromszoros túljegyzésnek felel meg - ilyen erős keresletre február közepe óta nem volt példa ezeknél a papíroknál. A magas kereslet mellett a kibocsátó a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal több, összesen 60 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el.

Az elfogadott ajánlatok hozamai 7,0% és 7,17% között mozogtak, az átlaghozam 7,14%-on alakult ki, ami 15 bázisponttal kevesebb a múlt heti hasonló aukció átlaghozamához képest, és 6 bázisponttal alacsonyabb a legutóbbi másodpiaci referenciahozamhoz képest.

Elkapkodták a magyar kincstárjegyeket

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium