Hatalmasat ugrottak a magyar rövid hozamok

2016. január 5. 11:47  english version   
nyomtatás
 
Ahogy azt már a tegnapi likviditási aukció után sejthető volt, a mai három hónapos aukción is jelentős hozamemelkedéssel tudott csak eladni kincstárjegyeket az ÁKK. Azonban a jelek szerint ez sem okoz gondot, a tervezettnél több állampapír talált gazdára.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az előzetesen meghirdetett 40 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyre 101,5 milliárd forintos kereslet mutatkozott a keddi aukción, amiből 44 milliárdot el is fogadott az ÁKK. Az elfogadott ajánlatok átlaghozama 1,13 százalék volt, ami 31 bázispontos ugrást jelentett a múlt keddi aukcióhoz képest és 19 bázisponttal haladta meg a hétfői másodpiaci értéket. Utoljára tavaly júniusban volt ilyen magas a 3 hónapos aukciós hozam.

Hatalmasat ugrottak a magyar rövid hozamok


Már a tegnapi hathetes likviditási aukción szokatlanul magas hozam alakult ki, akkor sejthető volt, hogy hasonló lesz a helyzet a mai három hónapos értékesítésen is. A folyamat magyarázata, hogy 2015 végén az ÁKK annyira visszafogta a kibocsátást, hogy a bankok nem tudták hova vinni a pénzüket, ez meg is látszott a három hónapos irányadó jegybanki eszköz állományának megugrásán november végén. Most viszont vélhetően a bankok is tudják, hogy az államnak szüksége van a pénzre, így olyan ajánlatokat is benyújtanak, melyeknek elfogadására korábban nem lett volna esély.
2016.01.04 12:16 Tényleg nagyon kell a pénz a magyar államnak az év elején

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium