Megint csalódást okoztak a rövid kincstárjegyek

2016. március 8. 11:39    
nyomtatás
 
A múlt héthez hasonlóan kedden megint nem sikerült eladni az előzetesen tervezett 40 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet, ráadásul a hozam is tovább emelkedett kismértékben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az ÁKK keddi aukcióján az előzetesen meghirdetett 40 milliárd forintnyi rövid kincstárjegyre mindössze 52,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, így az adósságkezelő 36 milliárdot fogadott csak el. Ezzel zsinórban másodszor nem sikerült a terveknek megfelelően értékesíteni rövid papírokat, hiszen a múlt héten is csak 35 milliárdos összegben találtak gazdára.

Megint csalódást okoztak a rövid kincstárjegyek


Az átlaghozam 1,17 százalék lett, ami 5 bázisponttal haladta meg az egy héttel korábbi aukció adatát és 13 bázisponttal volt magasabb a hétfői másodpiaci referenciaértéknél.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium