Most sem volt kiugró kereslet a magyar állampapírokra

2016. január 28. 12:17  english version   
nyomtatás
 
A terveknek megfelelően 40 milliárd forintnyi kincstárjegyet és 8 milliárdnyi változó kamatozású kötvényt adott el csütörtökön az ÁKK, azonban mindkét aukció esetében visszafogottnak volt mondható a kereslet.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A 12 hónapos diszkont kincstárjegyek esetében a meghirdetett 40 milliárdos tételre mindössze 48,7 milliárd forintos keresletet regisztrált az adósságkezelő, így végül a tervezett mennyiséget fogadták el. Az átlaghozam 1 százalék lett, ami hét bázisponttal volt magasabb a két héttel korábbi aukciós hozamnál és hattal a szerdai másodpiaci hozamnál.

Most sem volt kiugró kereslet a magyar állampapírokra


Az ötéves változó kamatozású kötvények esetében 8 milliárdos tételt hirdetett meg eladásra az ÁKK, amire 11,7 milliárdos keresletet regisztrált, így a tervezett mennyiséget sikerült eladni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium