Nagyon rosszul sült el a mai DKJ-aukció

2016. február 25. 12:43    
nyomtatás
 
Szokatlanul gyengére sikerült a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukció a benyújtott ajánlatok szempontjából: a 40 milliárd forintos keretre ugyanis csak 28,1 milliárdnyi vételi igény érkezett az elsődleges forgalmazóktól. Ezt látva az Államadósság Kezelő Központ 18,5 milliárd forintra csökkentette az elfogadott ajánlatok volumenét, azaz még a meghirdetett keretnek a felét sem adta el.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Utoljára tavaly novemberben volt ennél is gyengébb a vételi oldal: akkor a 20 milliárdos keretre mindössze 11,8 milliárdos vételi ajánlat érkezett, így 0,56-szoros volt a lefedettség (most 0,70-szeres).

Ma a benyújtott és elfogadott ajánlatok hozama 1,00% és 1,05% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 1,03%-os lett. Ez 17 bázisponttal, azaz jelentősen alacsonyabb a két héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamánál, de egyúttal 9 bázisponttal magasabb a tegnapi 12 hónapod másodpiaci referenciahozamnál.

Ma egy 5 éves futamidejű változó kamatozású államkötvény aukcióját is megtartotta az ÁKK, ami szintén nem sikerült jól: a 8 milliárdos keretre kereken 8 milliárdos vételi ajánlat érkezett, amelynek csak a felét fogadta el az ÁKK.

Nagyon rosszul sült el a mai DKJ-aukció


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium